FÉNYEZÉS - UV FÉNYEZÉS

Átlépés a javító fényezésre
Az UV technológiát először a fogászatban kezdték el alkalmazni mintegy 25 évvel ezelőtt. Ennek következtében a fogtömések hosszú, kellemetlen folyamata jelentősen lerövidült. Az eljárás lényege, hogy a magas szárazanyag-tartalmú tömésre UV fénnyel rávillantottak, és a fogtömés néhány másodperc múlva átkeményedett.
Mára ezt a technológiát a Standox is kifejlesztette az autófényezésben. Ez az ún. Standoflash rendszer.

Az alkalmazott anyagok: kitt, filler, két komponensű lakk speciális, magas szárazanyag-tartalmúak, melyek az UV fény hatására szinte azonnal kikeményednek, átszáradnak. A hagyományos infrás technológiánál egy tenyérnyi felület javítása egy teljes műszakot vesz igénybe, ezzel szemben az ultra-gyors UV rendszerrel a teljes javítási idő akár 25-30 percre is lerövidülhet! Lásd a videón!

Ez a modern fényezés jövője. A biztonságtechnikai szabályok miatt egyelőre tenyérnyi nagyságú sérüléseken alkalmazható, mivel az UV sugaraknak káros hatása van az emberi szervezetre. Alapvető törekvés, hogy ez a technológia a teljes kocsiszekrényre alkalmazható legyen.

A Standoflash UV technológiát jelenleg Budapesten, kizárólag a Dukko-Lux Kft. alkalmazza.

A legfontosabb előny az idő mellett, hogy így lényegesen olcsóbb egy elem javítási költsége, mint a hagyományos fényezési technológiával! (50-60 ezer Ft helyett, 10-20 ezer Ft)